Desert pasca traditionala

de Lau in Dulciuri, 3 Apr 2018 | 2876 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 100 g smantana
  • 100 g branza de vaci
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 20 g drojdie
  • Umplutura
  • 1 ou
  • 2 albusuri
  • 200 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 g smantana
  • 30 g faina
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • coaja de la 1/2 lime
  • zeama de la 1/2 lime
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • fructe uscate
  • Uns
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca traditionala:

Aluat-intr-un bol adaugam smantana la temperatura camerei, zaharul, drojdia, untul topit si racit, amestecam bine si lasam 5 min sa se odihneasca.

Incepem sa adaugam galbenusurile, esenta, coaja de lamaie, sarea, branza de vaci, amestecam, adaugand treptat faina pana ce rezulta un aluat omogen si elastic.

Acoperim si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

Umplutura-intr-un bol mixam albusurile (ramase de la aluat) ouale cu zaharul, un praf de sare pana ce se topeste zaharul.

Adaugam branza de vaci, coaja de lamaie, lime data prin razatoare, esenta, faina si amestecam cu o paleta.

Eu am impartit compozitia in 2, in una am adaugat stafide inmuiate in lichior de cirese, in alta am adaugat fructe uscate inmuiate in compot de ananas,

Scoatem aluatul pe masa infainata, il impartim in 3 bucati egale.O bucata de aluat o intindem pe masa infainata astfel incat sa aiba marimea formei in care dorim sa coacem pasca.

Celelalte 2 bucati le intindem sub forma de cordoane lungi si subtiri, le sucim(impletim) astfel incat sa aiba lungimea circumferinta tavii.

Asezam impletitura pe marginea formei,formand o coronita,acoperim cu un prosop si lasam aluatul sa se odihneasca 10 min. Ungem aluatul pe margine cu oul batut, adaugam umplutura si dam tava la cuptorul incalzit pana ce rumeneste frumos (cca 30-40 min), la 180 grade C.

TIPS-URI

1

M-am inspirat de pe blogul Savori urbane

2

Sunt ingrediente trecute pentru o singura pasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca traditionala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de desert austriac