Desert Pavlova cu mascarpone si fructe

de mirela0911 in Prajituri, 26 Apr 2020 | 10423 vizualizari

 

In primul rand mi-a facut Cleme pofta cu minipavlovele ei, in al doilea rand aveam prea multe albusuri la congelator asa ca am trecut la punctul 3: pofta trebuie alimentata! :))))
Nu a iesit bezeaua cea mai perfecta (s-a crapat) dar gustul e de vis! :X

 

INGREDIENTE

  • 214 g albusuri (asa le-am avut in cutie, nu stiu de la cate oua)
  • 300 g zahar alb mai fin
  • un praf de sare
  • 1 lgt otet alb
  • 2 lgt amidon
  • 250 g mascapone
  • 300 ml frisca lichida
  • fructe: capsuni (proaspete), afine si zmeura (de la congelator)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Pavlova cu mascarpone si fructe:

Se scot albusurile de la congelator si se lasa sa se dezghete pana ajung la temperatura camerei. Se mixeaza cu praful de sare pana incep sa se intareasca. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare lingura adaugata. La final se adauga otetul si amidonul. Se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma tare, densa si care formeaza tepi. 

Se preincalzeste cuptorul timp de 10 minute la 175 de grade.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se pune spuma in forma de cerc ori direct cu lingura (cum am facut eu) ori cu ajutorul unui posh si i se da o forma mai frumoasa. Se aplatizeaza spuma dandu-i-se o forma rotunda si inalta de cca 5 cm. Din surplusul de spuma se fac 4 gramajoare mai mici care se aplatizeaza usor pentru a nu fi prea inalte.

Se da tava la cuptorul preincalzit si se reduce temperatura la 115 grade. Se lasa timp de 90 de minute (la mine atat a durat si difera si in functie de felul cuptorului). Cand este gata, se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa. La mine a stat in cuptor de seara pana a doua zi dimineata.

Se mixeaza mascarponele cu frisca batuta usor in prealabil pana se omogenizeaza.

Pe un platou se asaza cu grija blatul, este foarte casanta bezeaua. Deasupra se pun gramajoare din crema apoi se niveleaza usor cu ajutorul unei linguri. Deasupra se pun capsunile taiate in bucati mai mici, afine si zmeura. 

Se serveste imediat. Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se poate face blatul oricat de mare sau mic il doriti. Eu am trasat cercul dupa ochi, nu am masurat.

2

In crema nu se adauga zahar deoarece bezeaua este suficient de dulce si se compenseaza.

3

Bezeaua se coace la temperatuta mica si este gata cand la o usoara bataie suna a gol.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Pavlova cu mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Valuri de ricotta cu bezea