Tarte si placinte rumenite si iscusite
Intr-un castron se pun oul, sarea, zaharul vanilat, zaharul, untul taiat bucatele, iaurtul si esenta de vanilie. Peste aceste ingrediente se cern 400 g de faina si se pun praful de copt si bicarbonatul de sodiu, care se sting cu otetul. Se amesteca totul cu mana, se framanta si se mai adauga faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.
Se pregateste umplutura, amestecand branza, zaharul, esenta de vanilie, oul si grisul.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Aluatul se imparte in doua. Se intinde o foaie pe masa de lucru unsa cu ulei si se taie dupa o forma detasabila cu diametrul de 27 cm. Se lasa deoparte. Se ia surplusul de aluat si se amesteca cu cealalta parte de aluat. Se intinde acest aluat in forma detasabila unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se adauga umplutura cu branza, zmeura si foaia pe care am intins-o initial (se ruleaza pe sucitor pentru a se pune mai usor peste umplutura). Se inteapa si aceasta foaie din loc in loc cu o furculita si se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos.