O placinta de origine greceasca delicioasa si foarte aromata.
Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi iaurtul si esenta si se amesteca bine. Se opreste 1 foaie de placinta, iar restul se vor rupe in fasii mici si se vor adauga peste compozitia de oua cu iaurt treptat. Se amesteca bine. Se unge o tava cu ulei si se pune foaia de placinta oprita.
Compozitia cu iaurt se pune in tava peste foaia intreaga si se acopera cu colturile acesteia, apoi se da la cuptorul preincalzit, la 200 grade C, pana cand trece testul cu scobitoarea(aprox.30-35 de min).
Se pregateste siropul pentru placinta: se caramelizeaza 6 linguri de zahar, iar cand incepe sa se faca maro, se adauga 200 ml apa calda si se lasa pe foc, pana cand se topeste zaharul. Se adauga zeama de la o portocala si se mai lasa pe foc inca 1-2 minute sa clocoteasca.
Placinta se scoate din cuptor si imediat turnam peste ea, uniform, siropul si o lasam sa-l absoarba bine. Se lasa la racit si apoi se portioneaza. Presaram zahar pudra.
Este foarte aromata, delicioasa.
Pofta buna!
1
Cu iaurt grecesc este indicat sa se faca.
2
Se poate adauga in sirop, atat zeama de la o portocala, cat si zeama de la o lamaie.