Desert placinta cu mere si pere

de Merisor in Prajituri, 8 Ian 2018 | 7437 vizualizari

 

Eu sunt fan mere acrișoare, din cele verzi și ies tare bune deserturile cu ele, iar adăugând de data aceasta și câteva pere,  a ieșit ceva delicios, cu o aromă pur și simplu deosebită.
Dimensiuni tavă: 28/40 cm.
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat de plăcintă:
  • 250 g iaurt( 3,5 % grăsime)
  • 2 ouă
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • 650-700 g făină albă, de țară
  • un vârf linguriță sare
  • Umplutură de mere cu pere:
  • 1 kg mere acrișoare
  • 500 g pere mai tari
  • 75 g zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 2 linguri amidon
  • În plus:
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
  • ulei și făină pentru tapetat tava
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere si pere:

Preparăm mai întâi umplutura de mere cu pere.

Fructele trebuie să aibă timp să-și lase sucul și să vedem ce cantitate de amidon folosim pentru îngroșare.

Am ales să folosesc de data aceasta amidon în loc de griș, să mai schimb gustul și textura.

Curățăm merele și perele de cotoare, coajă și stricăciuni și le tocăm grosier cu un chopper, sau în robot, dar cu grijă să rămână și cuburi mai mari.

Le stropim imediat cu zeama de lămâie, să nu oxideze foarte tare și adăugăm zahărul și scorțișoara peste ele.

Le amestecăm bine și le lăsăm la odihnit până preparăm aluatul, pentru a avea timp să-și lase siropul.

Eu am cântărit merele și perele după curățare și am ajuns cu ele la cantitățile menționate.

Preparăm aluatul.

Frecăm untul moale cu zahărul și sarea, adăugăm ouăle, apoi iaurtul în care dizolvăm bicarbonatul și omogenizăm compoziția, apoi adăugăm, treptat, făina cernută cu praful de copt.

Vom obține un aluat de plăcintă nelipicios și ușor moale, pe care îl lăsăm la odihnit 10-15 minute, apoi îl împărțim în două părți neegale.

Lăsăm cam 2/3 din aluat pentru foaia de la baza tăvii și 1/3 pentru foaia de deasupra.

Asamblare plăcintă cu mere și pere

 Întindem prima foaie în tava unsă cu puțin ulei și tapetată cu făină, turnăm compoziția de mere amestecată bine cu amidonul și o nivelăm, iar deasupra așezăm a doua foaie, pe care eu am decupată cu ustensila specifică, în formă de grilaj( a se urmări și pozele).

Coacem plăcinta cu mere și pere, la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute, apoi o lăsăm să se tempereze, o pudrăm cu zahăr și o porționăm.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

VI 1

24.01.2021, 12:13

Aspectuasa si gustoasa! De unde iau si eu un dispozitiv de taiat ca al tau? Multumesc!

Liliana_C 1

26.09.2021, 11:39

Buna ziua. Ce cantitate de unt ati folosit in reteta? Ca nu e indicat... Multumesc!

Merisor 1

27.09.2021, 20:32

Liliana 250 grame de unt. Scuze pentru omisiune. :">

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu iaurt si scortisoara