Desert placinte cu mere

de Lau in Dulciuri, 1 Feb 2018 | 2913 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja de portocala
  • un varf cutit sare
  • Umplutura
  • 500 g mere
  • 300 g prune(fara samburi)
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 100 g zahar
  • scortisoara
  • 50 g unt
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte cu mere:

Aluat-cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, laptele, amestecam cu putina faina dupa care adaugam oul, untul moale taiat cubulete, zaharul, coaja de portocala, sarea.

Framantam aluatul pana este omogen si nu se lipeste de mana (daca mai este nevoie adaugam faina sau lapte dupa caz).

Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam sa dospeasca cca o ora pana isi dubleaza volumul.

Umplutura-intr-un ceaun adaugam untul moale, merele date prin razatoare, prunele (decongelate), taiate marunt, zaharul si punem pe foc amestecand ocazional, pana ce scade zeama lasata de mere.

Luam de pe foc, adaugam scortisoara dupa gust, nuca macinata si cacao, amestecam si lasam sa se raceasca.

Impartim aluatul in 12 bucati care vom forma bilute.

Fiecare biluta o intindem pe masa infainata, adaugam o lingura de mere in mijloc, lipim marginile aducandu-le spre mijloc, dand o forma rotunda placintei.

O intoarcem cu marginile in jos, aplatizam putin cu mana si taiem placinta in 4.

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut cu lapte, daca dorim in mijloc putem adauga mac sau susan.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]