Desert placinte cu piersici umplute

de Lau in Prajituri, 8 Noi 2017 | 2794 vizualizari

 

Reteta este de pe blogul lui angel's food
"tarte si placinte rumenite si iscusite"

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 1 praf de copt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • coaja de lamaie
  • 100-150 g smantana
  • Umplutura
  • 200 g nuca macinata
  • 380 g piure de mere
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 3 cutii de piersici
  • sirop
  • 100 g zahar
  • siropul de la conservele de piersici
  • Mai avem nevoie
  • 100 g nuca tocata grosier
  • putin gris
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte cu piersici umplute:

Aluat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul, praful de copt, coaja de lamaie, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, oul batut.

Incepem sa framantam cu mana adaugand treptat smantana pana obtiem un aluat nelipicios si elastic.

Impartim aluatul in 2 bucati pe care le invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Umplutura-conservele de piersici le rasturnam intr-o strecuratoare.

Nuca macinata o amestecam cu zaharul, esenta, piureul de mere, amestecam pana ce se omogenizeaza si rezulta o pasta tare.

Luam jumatate de piersica bine scursa de sirop, adaugam o lingurita de nuca.

Lipim cate 2 jumatati umplute si presam usor.

Continuam pana ce terminam si dam la rece.

Ansamblare - tapetam o tava 30/22 cm cu hartie de copt, scoatem aluatul de la rece, il intindemcu sucitorul o foaie care sa aiba marimea tavii in care facem prajitura.

Asezam foaia in tava, pudram un strat subtire de gris, asezam una langa alta piersici umplute.

In locurile libere, adaugam nuca grosier, adaugam deasupra si cea de-a doua foaie de aluat.

Sigilam bine lateralele si presam usor aluatul intre randurile de piersici.

Dam tava la cuptorul incalzit, cca. 40 min, la foc mediu pana ce prajitura este aurie.

Intre timp, pregatim siropul-punem intr-o cratita zeama de la compot impreuna cu zaharul, punem pe foc mic sa fiarba pana ce siropul se ingroasa si este lipicios.

Cu 5 min inainte de a scoate tava din cuptor, pensulam prajitura cu siropul de piersici.

Dam tava la cuptor la foc iute pana se caramelizeaza putin.

Scoatem tava si lasam sa se raceasca, pudram cu zahar pudra si o feliem pentru servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte cu piersici umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda si bezea