Aromată, colorată și de sezon, o prăjitură care pe noi ne-a cucerit.
Mai întâi, topim untul, pe care îl aromatizăm cu frunze proaspete de mentă, rupte mărunt, apoi îl lăsăm să se răcească.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte un praf de sare peste ambele.
Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și zeama de lămâie și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă.
Adăugam gălbenușurile frecate cu praful de sare, omogenizăm, apoi adăugăm untul și omogenizăm din nou.
Cernem 6 linguri de făină împreună cu praful de copt și le adăugăm treptat în compoziția de prăjitură.
Împărțim apoi compoziția, în două părți aproximativ egale.
În prima parte, vom adăuga 3 linguri de făină și cireșele fără sâmburi și întindem compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt.
În a doua parte, vom adăuga cacaua cernută și migdalele prăjite și măcinate fin și vom întinde compozitia rezultată, peste cea cu cireșe.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, dar facem totuși și testul cu scobitoarea, să fim siguri ca s-a copt.
Lăsăm apoi prăjitura să se racească și o răsturnăm pe un platou cu partea cu cireșele în sus, pentru că dedesupt, blatul va fi mai uniform.
Topim ciocolata, împreună cu laptele si uleiul de măsline, pe baie de aburi și decorăm prăjitura cu ea.
După ce se va întări ciocolata, putem porționa prăjitura bicoloră cu cireșe și mentă și îi servim pe cei dragi cu ea.
Este pur și simplu delicioasă, ușor aromată și foarte pufoasă.
Să vă fie de folos!
1
Dimensiuni tavă: 23/36 cm