Desert prajitura Boema de post

de Gicuta in Dulciuri, 22 Noi 2015 | 29381 vizualizari

 

Prajitura pe care o adoram in copilarie in varianta de post…buna de te lingi pe degete :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 450 g faina
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 200 g miez de nuca
  • 500 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri cu varf gem de capsuni
  • un praf de sare
  • Sirop:
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
  • o lingura cacao
  • 50 g margarina
  • o sticluta esenta de rom
  • Glazura:
  • 2 plicuri glazura de ciocolata Dr.Oetker
  • Crema:
  • 100 g ciocolata de post
  • 200 ml frisca vegetala
  • Decor:
  • 300 ml frisca vegetala
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Boema de post:

Blat: Intr-un castron punem faina, cacaua, zaharul, nuca (150 g macinata si 50 g zdrobita) si praful de sare. Incorporam in ingredientele uscate apa si uleiul si amestecam cu telul. Adaugam gemul si bicarbonatul stins in otet si omogenizam.

Turnam compozitia intr-o tava (22x32 cm) tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit pentru cca 30 de minute la foc potrivit. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit.

Sirop: Amestecam toate ingredientele, mai putin esenta si le fierbem cca 5 minute. Dam deoparte, adaugam esenta si lasam la racit.

Glazura: O preparam conform instructiunilor de pe ambalaj.

Crema: Punem frisca pe foc intr-o craticioara la incalzit (nu trebuie sa fiarba). Dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Lasam 2-3 minute apoi amestecam bine si o lasam cateva ore la frigider (de preferat peste noapte). Inainte de folosire o mixam cateva minute.

Asamblare: Indepartam marginile prajiturii, o taiem cubulete si o insiropam. Scoatem bucatile de prajitura din tava si le asezam pe un platou.Glazuram fiecare bucata in parte. Dam 30 minute la frigider sa se intareasca glazura. Dupa ce s-a intarit glazura, cu ajutorul unui posh trasam un cerc generos de crema de ciocolata pe fiecare bucata. Deasupra ornam cu frisca batuta si cateva picaturi din glazura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Boema de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa in doua culori cu alune de padure si stafide