Desert prajitura cremoasa alb si negru

de trifadalia in Prajituri, 21 Apr 2020 | 2315 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 1/2 praf de copt
  • 120 gr untura
  • 1 lingurita sare
  • 120 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • lapte cat ia
  • pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 4 linguri de faina
  • 250 gr unt
  • 1 lngura cacao
  • Ingrediente glazura:
  • 150 gr zahar praf
  • 3 linguri de cacao
  • 4 linguri de apa
  • 1 lingura ulei
  • 50 gr ciocolata alba
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cremoasa alb si negru:

Se freaca faina impreuna cu untura si cu sarea pana se formeaza un aluat sfaramicios. Se adauga si zaharul,praful de copt, oul si cate putin din lapte pentru a se putea forma un aluat omogen si bun pentru intins. Laptele se pute tot pe rand pentru a nu scapa mai mult . Aluatul rezultat se imparte in trei si se coc pe dosul unei tavi care se unge cu ulei. Fiecare foaie se coace 10 minute la 150 de grade. 

Pentru crema se amesteca faina cu 2 linguri din cantitatea de zahar si cu laptele  care se pun la foc sa fiarba pana se ingroasa compozitia.

Se pune o lingura de cacao intr-un castron si se adauga jumatate din crema fiarta peste amestecand sa se incorporeze toata cacaua in ea, apoi se lasa ambele creme sa se raceasca. cand cremele s-au racit cantitatea de unt si de zahar se imparte in doua, astfel amestecandu-se jumatate din unt si zahar cu crema de vanilie iar cealalta jumatate de unt si zahar cu crema de cacao.

Se umple foile fiecare foaie cu cate o crema , iar deasupra se toarna glazura care se prepara asa:zaharul praf se amesteca cu cacaua si cu cele 4 linguri de apa si se amesteca pana se incorporeaza foarte bine una cu alta apoi se adauga si uleiul amestecand continuu pana cand intra in compozitie tot uleiul. Glazura rezultata se pune peste intreaga prajitura. Ciocolata alba se rupe intr-un bol si se pune in cuptorul cu microunde pentru 1 minut pana cand se topeste in totalitate si cu o lingurita se picura peste glazura cea deagra . 

TIPS-URI

1

praful de copt se pune nestins

2

untul si zaharul din crema se bat foarte bine cu mixerul pana se formeaza o crema de unt spumoasa, dupa care se incorporeaza fiecare crema pe rand ( cea de vanilie si cea de cacao)

3

apa pentru glazura inainte de a se pune peste zahar si cacao se pune la fiert sa dea un clocot

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cremoasa alb si negru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci