Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos

de anca_rm in Prajituri, 22 Ian 2018 | 6447 vizualizari

 

O prajitura usoara si foarte gustoasa. O prajitura care merge perfect dupa mesele copioase. Multumesc Ina  pentru reteta.
https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-ananas-si-fulgi-de-cocos-67869.html
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 2 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • 16 linguri fulgi de cocos
  • 3 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • Crema :
  • 1 compot de ananas(565gr)
  • 1 plic de gelatina
  • 300 ml frisca
  • Decor
  • fulgi de cocos pt decor
  • cirese confiate sau alte fructe optional
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos:

 

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem pana cand se face ca si o bezea. Punem cele doua linguri de apa, fulgii de cocos, bicarbonatul si faina. Incorporam totul usor.

 Turnam compozitia intr-o  tava (30 x 35cm)  tapetata cu hartie de copt si coacem pana ce blatul capata culoare aurie si se desprinde usor, dureaza maxim 20 minute la 180 grade C.

Lasam blatul la racit.

 Crema:

Punem gelatina la hidratat in 30 ml apa rece.

Compotul de ananas il scurgem de suc.

Sucul il incalzim si adaugam in el gelatina. Amestecam pana cand se topeste complet. Atentie sa nu fiarba, daca o sa fiarba gelatina isi pierde proprietatile.

Bucatile de ananas le maruntim intr-un blender sau cu un cutit le taiem bucati mici.

Peste ananasul maruntit turnam siropul amestecat cu gelatina si lasam la racit.

Separat batem frisca si adaugam pe rand ananas. Omogenizam foarte bine.

Peste blatul racit intindem crema, nivelam si presaram fulgi de cocos din belsug. Eu am asezat din loc in loc cirese confiate.

Punem prajitura la frigider si o lasam la racit pana in momentul servirii.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune