Desert prajitura cu aroma de cocos si portocala

de katty in Prajituri, 3 Mai 2020 | 4477 vizualizari

 

Totul a inceput de la niste portocale extrem de acre pe care le cumparasem. Si cum nu puteau fi mancate sub nici o forma, si cum in congelator adunasem si vreo cateva albusuri am pus de o prajitura. Si a iesit una delicioasa,asa cum ies toate prajiturile ..din resturi.. , asa cum le numeste fiul meu pe cele pe care le fac cu ce gasesc prin casa la momentul respectiv.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 12 albusuri
    • 18 linguri zahar
    • 12 linguri cocos fulgi
    • 6 linguri faina
    • 1/2 plic praf de copt
    • un praf de sare
    Crema de cocos:
    • 2 plicuri budinca de cocos
    • 700 ml lapte
    • 5 linguri zahar
    • 50 gr unt
    • 200 gr frisca
    Crema de portoocale:
    • 1 plic budinca de frisca
    • 400 ml zeama de portocale
    • 2 linguri zahar
    • fulgi de cocos pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu aroma de cocos si portocala:

Pregatim blatul.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Punem  fulgii de cocos, faina, praful de copt si amestecam usor cu o spatula.

Impartim compozitia in doua parti egale si coacem pe rand, la foc mediu, 2 foi in tava mare de aragaz, pe hartie de copt.

Scoatem foile si le lasam la racit, apoi le taiem pe fiecare in doua parti, pe verticala, obtinand astfel 4 foi mai mici.

Pregatim cremele. Pentru crema de cocos amestecam intr-o craticioara praful de budinca cu zaharul si putin lapte, apoi adaugam restul de lapte si punem la foc mic. Amestecam continuu pana se ingroase. Dam jos. Punem untul la temperatura camerei si omogenizam. Lasam budinca sa se raceasca si o amestecam cu frisca batuta separat.

Ungem 2 foi cu aceasta crema.

Pregatim crema de portocale. Stoarcem portocale pentru a obtine cantitatea necesara de suc, pe care il amestecam cu zaharul si praful de budinca. Amestecam continuu la foc mic pana se ingroasa, apoi lasam sa se raceasca si ungem foile ramase.

Montam prajitura alternand blat cu crema de cocos, blat uns cu crema de portocale, din nou blat cu crema de cocos si blat cu portocale. Presaram desupra fulgi de nuca de cocos.

Dam prajitura la rece pentru cateva ore.

TIPS-URI

1

folositi nuca de cocos bine maruntita pentru a obtine un blat mai pufos

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu aroma de cocos si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ksenya 1

04.05.2020, 08:59

buna prajitura!

Rocsi 1

04.05.2020, 20:38

Ce delicioasa trebuie sa fie!

Ancutsa 1

05.05.2020, 17:54

Bine ca nu ai renuntat la portocale si le-ai transformat, uite ce prajitura frumoasa a iesit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda si afine