Desert prajitura cu blat de nuca si crema cu lapte condensat

de mirela0911 in Prajituri, 24 Ian 2021 | 6969 vizualizari

 

"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 albusuri
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 130 g zahar
  • 30 ml ulei
  • 100 g faina alba
  • 100 g nuca macinata
  • 1 plic praf de copt

Crema cu lapte condensat:

  • 90 g faina alba
  • 90 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 lg frisca lichida
  • 250 g lapte condensat
  • 1/2 plic gelatina
  • 50 ml apa
  • nuca macinata
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu blat de nuca si crema cu lapte condensat:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile, inclusiv cele 5, se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana ce acesta se dizolva iar spuma devine tare si lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste spuma. Se amesteca cu o spatula pentru incorporare. Faina, nuca si praful de copt se amesteca impreuna. Se toarna peste spuma in 2-3 reprize si se amesteca cu grija pana la incorporare.

Se toarna compozitia in tava cu dimensiuni de 22x33 cm, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca bine. 

Crema cu lapte condensat: Intr-o oala cu fundul dublu se amesteca cu telul faina, zaharul si zaharul vanilat. Se toarna treptat laptele, amestecand sa nu se faca cocoloase. Se transfera oala pe foc si se lasa sa fiarba pana incepe sa se ingroase ca o budinca, avand grija sa amestecam mereu pentru a nu se prinde de fund. Dupa ce s-a obtinut consistenta dorita, se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. 

Intre timp se pune gelatina la hidratat in cei 50 ml apa. Ciocolata se rupe bucati si se incalzeste impreuna cu frisca pana ce se topeste. Se lasa sa se raceasca.

In crema de lapte racita se adauga laptele condensat si se mixeaza bine. Se adauga apoi ciocolata topita si racita si se mixeaza. La final se pune gelatina incalzita inainte, atata timp cat sa se dizolve granulele. Se amesteca totul bine si se lasa 15 minute sa se odihneasca.

Blatul se taie in doua pe orizontala. Se asaza o parte pe o tava. Se unge cu jumatate din cantitatea de crema apoi se pune deasupra al doilea blat. Se unge cu restul de crema, se niveleaza frumos si se presara deasupra nuca macinata.

Se da la rece pentru cateva ore dupa care se poate portiona si servi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate presara deasupra nuca de cocos, ciocolata razuita, orice aveti la indemana.

2

Daca nu aveti lapte condensat, adaugati in crema de lapte calda ciocolata cu lapte sau amaruie si veti obtine o crema de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat de nuca si crema cu lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Chocoflan reteta adaptata de crema de zahar ars