Daca spuneti ca nu iubiti prajiturile cu branza, de aceasta dupa prima lingurita va veti indragosti fara leac, garantat!
O minunatie delicioasa!
Ouale intregi se mixeaza cu praful de sare 30 de secunde, apoi cu zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza volumul (sase, sapte minute).
Se adauga frisca si se mixeaza in continuare un minut, apoi se pune branza dulce lingura cu lingura.
In acest moment, deoarece se dubleaza volumul compozitiei, se muta totul intr-un vas mare si se adauga iaurtul amestecand cu un tel, apoi se pune faina si praful de copt. Se amesteca pana la omogenizare.
In tava (eu am avut forma dreptunghiulara cu inel culinar) unsa cu unt se toarna aluatul si se coace prajitura o ora la cuptorul incins la 180 de grade C.
Se lasa perfect la racit, se pudreaza si se mananca cu pofta si mare drag!
1
Daca doriti, adaugati coaja razuita de lamaie, stafide, fructe confiate etc...
2
Cand este rece prajitura, puteti pune deasupra feliute de piersici din compot