Desert prajitura cu ciocolata si frisca ( reteta nr.900 de dulciuri)

de Constelatialeu in Prajituri, 5 Feb 2022 | 4241 vizualizari

 

Am si eu un fix sa ajung sa postez 1000 de retete de dulciuri, am ajuns la 900, mai am un pic, un fleac. Deci veniti in vizita sa am pentru cine sa fac dulciuri :))))))))))))))))). Si pentru ca mi-am facut aprovizionarea cu ciucalata de mai multe feluri si arome, am zis sa prestez o prajitura, nu foarte complicata dar delicioasa, zic eu ca eu pot sa ma si contrazic daca vreau. 

 

INGREDIENTE

  • Blat ( 23/23 cm)
  • 4 oua mari
  • 110 g zahar
  • 85 g faina
  • 35 g cacao
  • 25 ml apa
  • 35 ml ulei
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 100 g zahar
  • 250 ml apa
  • 50 ml cogniac Alexandrion 5 stele ( sa ne magnetizam nitel, zic)
  • 25 g miere
  • Glazura
  • 120 g ciocolata cu aroma de migdale
  • 50 ml smantana pt. frisca Pilos 36% grasime
  • Frisca
  • 450 ml smantana pt. frisca Pilos 36% grasime
  • 30 g zahar pudra
  • Decor
  • 2 praline cu fistic razuite
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata si frisca ( reteta nr.900 de dulciuri):

Blat : Am tapetat cu hartie de copt o tava patrata dimensiuni 23/23 cm. Intr-un castron am cernut faina, cacao si praful de copt. Am amestecat apa si uleiul. In alt castron am pus ouale am adaugat un praf de sare si am mixat 2-3 min apoi am adaugat zaharul si am mixat pana ce si-au dublat volumul. Am adaugat uleiul si apa si am mai mixat 2-3 min, la final am incorporat ingredientele uscate, amestecand cu un tel. Am turnat compozitia in tava, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt blatul cca 16-17 min, nu mai mult ca se usuca prea rau blatul. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca bine.

Sirop : Am caramelizat zaharul, apoi am adaugat apa, atentie la aburi, am lasat sa fiarba pana ce zaharul sa topit. Am stins focul si am lasat la racit siropul. Separat am amestecat mierea cu coniacul si am adaugat amestecul in sirop cand acesta sa racit bine.

Frisca: Intr-un vas mai inalt , timut la frigider cca 15 min, am pus smantana rece, am adaugat zaharul pudra si am mixat pana am obtinut o frisca ferma.

Glazura : Am pregatit-o cand m-am apucat de asamblat prajitura. Pe baie de abur am topit ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca.

Asamblare prajitura : Am taiat marginile blatului racit, apoi am impartit in 9 parti aproximativ egale, pe mine m-a chinuit talentul si am masurat blatul, 18/18 cm, deci mi-au iesit 9 prajituri cu latura de 6 cm. Fiecare bucata de blat am inmuiat-o in sirop, am asezat-o pe un platou, apoi am glazurat cu ciocolata topita. Am lasat sa se raceasca glazura, apoi am ornat cu frisca si decorat cu praline cu fistic dare prin razatoarea mica. Cand nebuna , adica io, nu are ce face se apuca sa si catareasca prajitura, cca 170 g o prajiturica motata si un pic alcoolica. Sa aveti pofta.

TIPS-URI

1

cand folosesti ingrediente de calitate reusita unui desert este garantata

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si frisca ( reteta nr.900 de dulciuri)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

oanapl 1

06.02.2022, 11:47

Ce bine arată! Felicitări și la cât mai multe deserturi delicioase! La desertul cu nr. 1000 vin în vizită la tine.

dantes 1

07.02.2022, 11:39

Felicitari!

Panacris 1

08.02.2022, 16:50

Pfff, ciucalata aia verde e cu fistic sau ...? Arată într-un mare fel! Buna idee! Spor și la cât mai multe delicioșenii!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure