Desert prajitura cu coacaze negre

de cristina1985 in Prajituri, 18 Noi 2017 | 9409 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g unt
  • 300 g faina
  • 100 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de copt
  • Umplutura:
  • 500 g coacaze negre congelate
  • 5-6 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu coacaze negre:

Aluatul: Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, faina, praful de copt. Se tine la frigider 20 minute.

Umplutura: Peste coacazele dezghetate, se pune zaharul si cel vanilinat si se amesteca. Se lasa la scurs. Va rezulta putin sirop pe care il puteti bea cu apa.

3/4 din aluat se intinde intr-o tava mica (eu am avut 24x25 cm, dar nu a iesit prea inalta). Se pun coacazele amestecate cu zahar, iar deasupra se rade ( pe razatoarea mare) aluatul ramas (se rade mai greu pentru ca este moale aluatul, dar puteti sa-l puneti in congelator cateva minute si apoi sa-l folositi).

 Se coace 45 minute la foc mic, sau pana este gata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu coacaze negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata