Desert prajitura cu crema de lapte condesat

de Lau in Prajituri, 5 Apr 2018 | 3945 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 2 oua
  • 3 linguri untura
  • 200 g unt
  • 300 ml lapte
  • coaja.zeama de la 1/2 lime
  • esenta de vanilie
  • 1 plic amoniu pentru prajituri
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • cca 700-800 g faina
  • Crema de lapte condesat
  • 400 g lapte condesat
  • 230 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri faina alba
  • coaja si zeama de la 1/2 lime
  • esenta de vanilie
  • 200 g unt
  • Decor
  • fulgi de cocos
  • 2 -3 linguri crema
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de lapte condesat:

Foi-intr-un bol amestecam untura cu untul si zaharul, adaugam laptele, ouale, sarea, coaja de lime, praful de copt, amoniu stins in zeama de la lime, esenta si amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Amestecam cu paleta, adaugand treptat faina, dupa care framantam cu mana pana ce rezulta un aluat omogen si elastic.

Invelim coca in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Impartim coca in 4 bucati egale, fiecare bucata de aluat o intindem pe masa infainata, de dimensiunile tavii care coacem. Fiecare foaie o vom coace pe dosul tavii tapetata cu hartie de copt. Intepam cu furculita si dam tava la cuptorul incalzit cca 6-10 min, pana ce se rumeneste putin marginile.

Crema-intr-un ceaun adaugam laptele condesat, laptele si punem pe foc sa se incalzeasca.

Intr-un castron/farfurie batem galbenusurile, faina si putin lapte rece. Cand laptele da in clocot, luam de pe foc, adaugam galbenusurile amestecand continuu cu telul.

Punem din nou pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa bine. Adaugam zeama de lime si coaja, amestecam si acoperim cu folie alimentara direct pe crema, lasam sa se raceasca foarte bine.

Intre timp mixam untul moale cu esenta pana ce devine cremos si adaugam treptat crema.

Ansamblare-In tava in care am copt foile, o tapetam cu folie alimentara adaugam prima foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema-foaie-acoperim cu folie alimentara si deasupra adaugam o greutate.

Dam tava la frigider cateva ore, dupa care decoram dupa plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de lapte condesat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea