Bunatati de Paste
Foi: mixam ouale cu zaharul pana ce se topeste, adaugam untura (la temperatura camerei), adaugam praful de copt si bicarbonatul stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie, nuca si treptat faina. La inceput amestecam cu o paleta dupa care framantam cu mana pana ce rezulta un aluat omogen si elastic. Impaturim aluatul in folie alimentara si dam la rece 1 ora. Impartim apoi aluatul in 4 bucati egale pe care le vom intinde pe masa infainata, de dimensiunile tavii pe care le vom coace.
Le coacem pe rand, pe fundul tavii, in cuptorul preincalzit, pana ce se rumenesc putin, cam 8 minute fiecare.
Crema: intr-un ceaun sau intr-o craticioara cu fund dublu adaugam faina, cacaua, zaharul si cu ajutorul telului vom amesteca adaugand laptele treptat. Punem pe foc potrivit pana ce se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu, apoi oprim focul si adaugam untul la temperatura camerei. Amestecam pana ce se topeste, adaugam nuca macinata, ciocolata data prin razatoare si esenta dupa gust.
Acoperim cu folie direct pe crema si lasam sa se raceasca foarte bine.
In tava in care am copt foile adaugam prima foaie- crema- foaie si tot asa pana terminam cu ultima foaie.
Acoperim cu folie alimentara, adaugam o greutate deasupra si dam la rece peste noapte.
A doua zi decoram dupa plac sau pudram cu zahar pudra.