Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme

de Constelatialeu in Prajituri, 25 Aug 2020 | 6867 vizualizari

 

Am mancat eu de la Bucataras Mirela o rulada cu foi de napolitana, crema de biscuiti si crema cu nuca de cocos si mi-am placut mult de tot. De atunci tot zic ca fac si eu, azi mi-a picat pe prajitura asta,doar ca eu am ales foi rotunde de napolitana si am facut prajitura in forma de tort si nu de rulada. Am dublat cantitatile fata de reteta initiala pentru rulada.

 

INGREDIENTE

  • 5 Foi de napolitana rotunde
  • Crema de biscuiti
  • 300 g biscuiti macinati
  • 200 g zahar tos
  • 350 ml apa
  • Crema cu nuca de cocos
  • 6 linguri apa
  • 200 g zahar tos
  • 200 g unt cu 82% grasime
  • 200 g lapte praf Raraul
  • 100 g nuca de cocos
  • Decor
  • ciocolata topita
  • nuca cocos
  • cirese confiate, rosii si verzi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme:

Am pregatit cremele aproape in acelasi timp.

Crema biscuiti: Zaharul l-am pus sa se caramelizeze, cand a capatat culoarea chihlimbarului, am turnat apa, cu atentie mare la aburi, apoi am lasat sa fiarba pana ce zaharul caramelizat s-a topit. Apoi am tras de pe foc cratita si am adaugat biscuitii macinati si am omogenizat bine.

Crema cu nuca de cocos. Apa, untul si zaharul le-am pus sa fiarba, am lasat sa dea in 2-3 clocote, apoi am tras cratita de pe foc si am adaugat laptele praf si nuca de cocos.

Asamblare: Foile de napolitana au fost si albe si maro, asa ca am alternat. Am asezat o foaie de napolitana maro, am intins crema de biscuite si peste am intins crema cu nuca de cocos, cremele sa fie fierbinti, apoi am asezat foaie alba, am intins crema de biscuiti si crema cu nuca de cocos, apoi foaie maro de napolitana, crema de biscuite, crema cu nuca de cocos, foaie alba de napolitana, crema de biscuite si crema cu nuca de cocos, ultima a fost foaie de napolitana maro. De fiecare data cand am pus foaia de napolitana, am presat sa faca aderanta cu crema. La final am glasat cu ciocolata topita, am presarat nuca de cocos si am ornat cu cirese confiate. Am dat la frigider pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Televizor