Desert prajitura cu frisca

de Constelatialeu in Prajituri, 10 Dec 2017 | 4420 vizualizari

 

Ceva dulce rapid cu ce am avut prin zona.....:D

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura ness
  • 2 linguri pline cu cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Sirop
  • 300 g zahar
  • 500 ml apa
  • 1 pliculet cappuccino clasic
  • Frisca
  • 300 g smantana dulce grasa si foarte groasa
  • 300 ml frisca lichida hulala
  • Decor
  • ciocolata rasa
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu frisca:

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 22/28 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat lingura de ness, cacaoa si zaharul vanilat, am omogenizat bine. Am adaugat doua linguri de albus batut spuma si apoi am adaugat faina, la final am incorporat tot albusul batut spuma, cu miscari de jos in sus. Am pus compozitia in tava si am bagat tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Cand este gata scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca pana facem siropul.

Sirop : Intr-o cratita cu fund dublu punem zaharul sa se caramelizeze, apoi adaugam apa amestecata cu plicul de cappuccino, atentie la aburi. lasam sa fiarba pana se topeste tot caramelul. 

Tava in care am copt blatul punem folie alimentara, asezam blatul si apoi turnam siropul cald, lasam sa intre bine in blat si sa se raceasca bine.

Frisca : Mixam bine smantana dulce cu frisca lichida pana obtinem o frisca ferma. 

Dupa ce s-a racit bine blatul insiropat, il portionam si apoi ornam cu frisca din belsug, radem ciocolata deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo