Desert prajitura cu mere caramelizate

de Lavinia in Prajituri, 2 Feb 2014 | 70603 vizualizari

 

O prajitura destul de simpla, dar foarte delicata si gustoasa!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita praf de copt

Merele caramelizate:

  • 2 mere taiate cubulete
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura de unt
  • 1/2 lingurita scortisoara

Crema de vanilie:

  • 350 ml lapte dulce
  • 3 galbenusuri mari
  • 1 lingura praf de budinca cu gust de vanilie
  • 2 lingura amidon
  • 1 lingura faina
  • 2 plicuri zahar vanilat

In plus:

  • 150 ml frisca
  • nuca macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere caramelizate:

Blat: Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga treptat zaharul si zaharul vanilat pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde la viteza mica. Separat amesteca faina cu amidonul si praful de copt. Adauga amestecul uscat lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile. Tapeteaza o tava (24 cm) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute (testul scobitorii). Lasa blatul la racit si apoi taie-l in doua pe orizontala.

Mere caramelizate: Intr-o craticioara caramelizeaza cele 3 linguri de zahar. Ia de pe foc, adauga untul amestecand continuu pana se topeste si este perfect incorporat. Peste sosul caramel adauga merele si lasa pe foc pana se inmoaie merele. Cand sunt gata adauga scortisoara si lasa la racit.

Crema de vanilie: Pune laptele la fiert cu zaharul. Freaca galbenusurile cu un praf de sare, adauga 2-3 linguri de lapte, amidonul, budinca si faina. Toarna laptele fierbinte in fir subtire amestecand continuu cu un tel apoi pune pe foc pana se ingroasa ca o budinca. Ia crema de pe foc, adauga vanilia apoi lasa crema la racit.

Peste primul blat pune merele caramelizate, crema de vanilie si acopera cu al doilea blat.

Orneaza prajitura cu frisca si nuci macinate.

Da prajitura la rece pentru minim 3-4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si nuca(de post)