Desert prajitura cu mere caramelizate

de Rahela Velicu in Prajituri, 24 Oct 2017 | 7606 vizualizari

 

Delicioasa, dulce-acrisoara si miroase atat de bine in casa de la merele caramelizate...

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de ulei
  • 200 g zahar
  • 200- 230 g faina
  • 1 plic de parf de copt
  • 6 mere mari
  • 180- 200 g zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata rasa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere caramelizate:

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul. Amestecam galbenusurile cu albusurile, adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul princalzit la 180 de grade C, pentru aprox. 25-30 de minute.

Apoi, trecem la caramelizarea merelor. Dam merele pe razatoarea mare si le punem cu zaharul intr-o craticioara pe foc. Isi vor lasa zeama, dar noi le lasam pe foc pana cand se evapora zeama. (mai mult decat le lasam cand facem placinta). Amestecam din cand in cand. La final, adaugam si zeama de lamaie dupa gust.

Mixam frisca si o dam la rece.

Cand blatul este complet racit, adaugam merele, uniformizam, apoi adaugam frisca. Ornam deasupra cu ciocolata rasa.

TIPS-URI

1

Frisca se tine la frigider inainte sa o mixam, chiar si paletele mixerului se pot tine 10 min, la congelator inainte. Asa se va batea mult mai repede frisca.

2

Frisca poate fi inlocuita cu o budinca de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone