Desert prajitura cu mere si bezea

de Oana in Prajituri, 29 Iun 2017 | 20578 vizualizari

 

Mie intotdeauna mi-a placut combinatia de mere si scortisoara, parca aduce a toamna, a ploaie si vreme rece. Ce-ar fi sa ne racorim si sa ne indulcim putin?

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 galbenusuri
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 180 g zahar
  • 210 g faina
  • 2 lingurite praf de copt cu sofran
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • 100 g zahar brun
  • 30 g unt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara

Bezea:

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1 praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si bezea:

Cel mai bine este sa incepi cu umplutura de mere, pentru ca dureaza putin mai mult. Curata merele si pune-le in bolul apa rece si zeama de lamaie, ca sa nu oxideze. Da-le apoi pe razatoare si stropeste-le cu zeama de lamaie. Pune untul intr-o oala incapatoare, apoi adauga merele rase si zaharul brun, amesteca usor si lasa-le la foc potrivit pana scade toata zeama lasata. La final, adauga scortisoara si amesteca bine.

Lasa merele deoparte si pregateste blatul. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi tripleaza volumul. Adauga apoi uleiul si laptele, putin cate putin. Amesteca faina cu praful de copt si putina sare si incorporeaz-o in compozitie. La final, adauga si coaja rasa de lamaie. Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt, rastoarna compozitia pentru blat si pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 15 minute.

Intre timp, pregateste bezeaua. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi pune zaharul, putin cate putin, pana obtii o spuma lucioasa si ferma.

Scoate tava din cuptor, pune deasupra merele rase, apoi bezeaua si mai lasa prajitura la copt inca 10-15 minute, la 150 de grade C. Lasa prajitura sa se reaceasca inainte sa o tai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

rasfatata 1

24.03.2018, 08:25

Am facut si eu reteta aseara.Bezeaua mi-a iesit moale.Este normal,sau trebuia sa fie tare cand o scot de la cuptor?Multumesc!!

NicoletaBalaban 1

27.10.2018, 19:01

buna , am facut si eu astazi reteta , vreau sa va spun ca e bestiala , buuuuuna rau detot , gratie explicatiilor primite mi-a iesit exact ca in videoclip , prezentare de aceea vreau sa va trimit mii si milioane de multumiri , aluatul e fraged ,se topeste in gura , m-ai rar asa reteta de blat , a mai facut de pe internet ,prezentari pompoase si nu mi-a iesit , aluatul era tare si abia se putea manca , timp pierdut , ingrediente folosite , sunt fericita ca astazi a iesit extraordinar , e exact ce trebuie si e de vis ,...o sa o fac si de craciun sau revelion , sunt fana dvs infocata de acum inainte , numai retete de aici am sa incerc , sa va dea Dumnezeu sanatate si toate cele bune sa vi se indeplineasca toate dorintele , multumiri inca o data , nu am cuvinte sa va multumesc

-Licurici- 1

18.02.2020, 09:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]