Desert prajitura cu mere si scortisoara

de xana in Prajituri, 27 Oct 2017 | 4692 vizualizari

 

Varianta cremoasa a placintei cu mere.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 125 gr faina
  • 70 gr margarina sau unt
  • 25 ml apa
  • coaja rasa de la ½ de limeta
  • ½ de lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 200 gr crema de branza (gen Philadelphia)
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 3 mere
  • 1 lingura margarina
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita de esenta de rom
  • sucul de la ½ de limeta
  • 5 linguri zahar brun
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • In plus:
  • biscuiti cu scortisoara(optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si scortisoara:

Se amesteca faina cu margarina moale taiata cubulete, zaharul vanilat, sarea si coaja rasa de limeta pana devine un aluat sfaramicios. Adaugam apa si omogenizam atat cat sa se formeze un aluat, framantand prea mult foaia coapta va fi prea tare. Dam aluatul la frigider pentru 30 de minute, dupa care intindem o foaie potrivit de groasa si o coacem la cuptor pana se rumeneste.

Decojim merele, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari si le calim cu zaharul brun, scortisoara, romul si sucul de limeta atat cat sa se inmoaie. Luam de pe foc si adaugam margarina. Dupa ce s-a mai racorit compozitia, o transformam in piure.

Separat batem frisca impreuna cu zaharul pudra vanilat pana devine ferma. Mixam crema de branza cu merele apoi cu ajutorul unei spatule incorporam si frisca.

Taiem foaia la marimea unei forme mai inalte(a mea a fost patrata cu latura de 20cm) apoi distribuim crema deasupra. Am macinat resturile de foaie impreuna cu cativa biscuiti cu scortisoara si am presurat deasupra cremei.

Se da la frigider pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza si fructe de vara