Desert prajitura cu migdale, lamaie si altele

de Constelatialeu in Prajituri, 11 Oct 2020 | 6138 vizualizari

 

Initial am zis ca fac reteta Fotomodelinei Simona, doar ca a iesit ca la mine, am cam deviat de la reteta, ca eu nu aveam limete, portocala si altele.Asa ca a iesit ca la mine nu ca la ea....
PS. Am lipsa niste poze, eram convinsa ca le-am facut, surpriza a fost cand le-am descarcat, nu erau...ce face scleroza din om....:))))))))))

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua mai mari
  • 5 linguri zahar farin
  • 150 g migdale prajite si macinate
  • 20 g cacao
  • 100 g faina
  • Crema de unt cu lamaie
  • 200 g unt cu 80% grasime
  • 500 ml lapte 3,5 % grasime
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • 8 linguri zahar brun dark
  • zeama de lamaie ( fiecare pune cat vrea de acra sa fie crema)
  • Crema mascarpone
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frica lichida Creme Patiserie
  • 2-3 linguri sirop gros de zmeura
  • Decor
  • ciocolata topita
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu migdale, lamaie si altele:

Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt si dimensiuni 24/36 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul farin le-am mixat pana si-au dublat volulul. Am amestecat migdalele macinate, cu faina si cacaua, apoi am adaugat 1-2 linguri peste galbenusuri, am incoporat bine, am adaugat 1-2 linguri de spuma de albus, am incorporat cu miscari lente de jos in sus, am procedat la fel pana am terminat ingredientele uscate si spuma de albusuri. Am pus compozitia in tava, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, am facut testul scobitorii, cand a fost copt blatul l-am scos din cuptor si l-am lasat sa se raceasca.

Crema de unt cu lamaie : Intr-o craticioara am pus 300 ml lapte , amestecat cu zaharul brun, la fiert, restul de lapte l-am turnat peste amidon si faina, putin cate putin sa nu faca cocoloase. Cand a inceput laptele sa fiarba, am turnat amestecul de lapte cu faian si amidon si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase ca o budinca, am tras cratita de pe foc si am adaugat zeama de lamaie. Am acoperit cratita cu folie alimentara, direct pe suprafata budincii, sa  nu faca crusta in timp  ce se raceste. Untul la temperatura camerei l-am mixat bine, apoi am adaugat putin cate putin din budunca racita bine, pana am obtinut o crema fina si ferma.

Blatul racit, l-am asezat din nou in tava in care l-am copt, tava tapetata cu folie alimentara. peste blat am intins crema de unt, am nivelat, api am dat tava la frigider pentru 2 ore.

Crema de mascarpone : Frisca lichida am mixat-o bine, apoi am adaugat amscarponele si am mai mixat 1-2 min, la final am adaugat siropul de zmeura.

Am scos tava de la frigider, am intins peste crema de unt, crema de mascarpone, am nivelat si am mai lasa cca 1 ora la frigider. Apoi am portionat prajitura si am decorat-o cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu migdale, lamaie si altele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lamingtons( Tavalita)