Desert prajitura cu migdale si portocale

de Oana in Prajituri, 2 Mai 2018 | 3517 vizualizari

 

O prajitura absolut delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 300 g miez de portocale
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 250 g migdale macinate
  • 4 linguri felii de migdale
  • zahar pudra pentru décor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu migdale si portocale:

Se curata portocalele de coaja si de partea alba cu un cutit bine ascutit. Se taie miezul in cubulete si se scot samburii. Se cantareste miezul, avem nevoie de 300 g. Eu am folosit 4 portocale bio mai mici.

Se pune o lingura de zahar, se amestea si se pun pe foc mic. Se lasa sa fiarba 15-20 de minute, pana se inmoaie. Se mixeaza totul cu blenderul vertical si se lasa piureul la racit.

Se tapeteaza o tava de tarta sau de tort cu fund detasabil cu ulei si faina si se incinge cuptorul la 160 de grade.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cand se umfla si incep sa se intareasca se adauga 100 g de zahar. Se mixeaza ca la bezea.

Galbenusurile se mixeaza separat cu restul de 100 g de zahar pana se umfla si se albesc. Se adauga piureul de portocale. Se cerne faina de migdale in compozitie si se amesteca bine. Se pune apoi deasupra bezeaua si se amesteca usor cu o spatula, de jos in sus.

Se rastoarna compozitia in tava si se presara deasupra feliile de migdale. Se coace prajitura 30-40 de minute pana se rumeneste usor si se face testul cu scobitoarea.

Se lasa apoi la racit putin si se scoate din forma, se pune pe un platou si se lasa sa se raceasca de tot, apoi se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu migdale si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu lapte fierbinte sau Torta al latte caldo