Desert prajitura cu nuca si vanilie

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 19 Apr 2017 | 4823 vizualizari

 

Delicii de Paste.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri amidon
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • vanilie
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si vanilie:

Mixam cele 5 albusuri spuma. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile, nuca si faina, amestecand usor cu lingura. Din aceasta compozitie, am copt doua foi. Se pot coace si trei foi intr-o tava mai mica.

Pentru crema, am amestecat galbenusurile cu zaharul pudra si amidonul si am adaugat putin cate putin laptele. Punem vasul pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa crema, amestecand continuu. Adaugam si vanilia.

Untul il frecam spuma, apoi il adaugam treptat in crema de vanilie rece, amestecand usor.

Caramelizam cele 100 g zahar si direct in vas pe foc adaugam samburii de nuca intregi. Amestecam putin, apoi rasturnam pe o planseta umeda. Maruntim krantz-ul cu ajutorul unui sucitor.

Asezam prima foaie, crema de vanilie, a doua foaie, apoi frisca batuta si peste frisca presaram  krantz-ul.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]