Desert prajitura cu nuci caramelizate

de MyCookingLife in Prajituri, 13 Feb 2012 | 513496 vizualizari

 

O prajitura rafinata, cu un gust divin!

 

INGREDIENTE

  • Nucile caramelizate:
  • 350 g nuca
  • 4-5 linguri zahar
  • Blatul:
  • 8 albusuri ou
  • 16 linguri zahar tos
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1-2 lingurita de rom
  • sucul de la ½ lamaie
  • 250 gr nuci pisate
  • Crema:
  • 300 g unt gras
  • 8 galbenusuri ou
  • 8 linguri zahar
  • 200 ml lapte rece
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta vanilie (sau migdale)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuci caramelizate:

Nucile caramelizate: Se prajesc nucile in cuptor 2-3 minute. Se zdrobesc cu sucitorul cand sunt reci. Se face un caramel din 4-5 linguri zahar, se adauga 100 g nuci prajite si se amesteca rapid. Se intind nucile caramelizate pe o folie de aluminiu. Cand sunt reci, se piseaza.

Blatul:
Se bat albusurile spuma cu sarea, romul, zaharul si sucul de lamaie. Se adauga  250 g nuci prajite si pisate. Se coace blatul in tava de cuptor, pe hartie de copt, pentru 25-30 minute. Cand se raceste, se taie in 3 parti egale, pe lungime, dupa ce se dezlipeste de hartia de copt. (Blatul se taie in felii, nu pe inaltime ca la tort).

Crema: Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga laptele rece si se amesteca bine. Se amesteca pe foc, pana se ingroasa. Cand se raceste, se adauga zaharul vanilat. Se freaca untul. Se adauga lingura cu lingura din crema rece in unt, pana se incorporeaza bine. Se adauga esenta de vanilie.

Se asambleaza prajitura alternand straturile de blat cu cele de crema. Ultimul strat este de crema, deasupra caruia se presara nucile caramelizate.

Se taie a doua zi. (Noi nu am avut rabdare si am taiat-o dupa 30 minute. A fost foarte buna!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

Slimline Barista

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (239)

Annapurna 1

04.12.2016, 17:42

Am facut de Paste (si o s-o fac si de Craciun) o varianta "imbunatatita" cu cate inca un strat de frisca bauta cu zahar caramelizat cu nuci,pus peste prima crema.Iese bestiala !!
Daca s-ar da dimensiunile tavii in care s-a copt ar fi usor de calculat cantitatile pentru tava in care coacem...De aici provin unele "rateuri"

lucia2014 1

15.12.2016, 05:11

Ce dimensiuni are tava si la ce temperatura se coace ?

MariaToma 1

05.12.2017, 14:45

Ce masura trebuie sa aiba tava?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]