Desert prajitura cu piersici si ricotta

de Catalina L in Prajituri, 15 Sep 2017 | 6608 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, fondanta cu ricotta si piersici.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/prajitura-cu-piersici-si-ricotta.html

 

INGREDIENTE

  • 140 g unt
  • 90 g pudra de migdale
  • coaja rasa de la o portocala
  • 250 g de faina
  • 2 linguri de lapte
  • 1/2 pachet de praf de copt
  • 250 g de branza ricotta
  • 4 oua
  • 150 g de zahar
  • 6 piersici sau nectarine
  • 2 linguri de zahar brun
  • 30 g de migdale feliate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu piersici si ricotta:

Incalziti cuptorul la 200°C.

 Taiati 2 piersici in felii, puneti-le intr-o tigaie in teflon si presarati deasupra o lingura de zahar brun.

Caramelizati-le timp de 5 minute, la foc mediu.

Luati tigaia de pe foc si lasati sa se raceasca.

Taiati untul bucatele, topiti-l la microunde si lasati sa se raceasca.

Intr-un castron sau in bolul robotului, puneti branza ricotta, coaja rasa de portocala si zaharul. Amestecati cu o spatula sau la robot pana obtineti o crema.

Adaugati ouale, unul cate unul si amestecati bine.

Turnati pudra de migdale, untul topit si racit si amestecati.

Incorporati treptat faina amestecata cu praful de copt, pana obtineti un aluat neted.

Am pus 2 linguri de lapte - mi se parea prea gros.

Ungeti cu unt forma (15/20 cm pentru mine).

Turnati jumatate din compozitie, nivelati si asezati deasupra feliile de piersica caramelizate.

Turnati deasupra restul din compozitie si nivelati.

Taiati piersicile restante in 8 parti (fiecare jumatate de piersica in 4 parti ).

Puneti-le peste aluat, infingeti-le usor.

Presarati deasupra zaharul brun ramas si migdalele feliate.

Puneti in cuptorul incalzit la 200 °C, timp de 40 -45 minute.

Verificati cu lama unui cutit- este gata cand va iesi curata.

Lasati sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu piersici si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]