Desert prajitura cu prune

de katty in Dulciuri, 1 Sep 2017 | 5559 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT 1:
  • 100 gr unt,
  • 100 gr zahar,
  • 1 ou,
  • 150 gr faina,
  • un praf de sare,
  • zahar vanilat
  • BLAT 2:
  • 3 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri faina
  • 350 gr prune coapte
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu prune:

Pregatim mai intai blatul 1.

Mixam bine  untul cu zahar si un praf de sare, apoi adaugam oul, zaharul vanilat si faina. Obtinem un aluat putin mai gros decat cel de chec, pe care il intindem cu lingura intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 10 minute. Intre timp spalam prunele, le scoate samburii si le taiem in sferturi, apoi pregatim blatul 2.

Separam ouale. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani mai groase. Adaugam galbenuurile, mixam, apoi cernem deasupra faina. Amestecam usor cu o lingura pana incotporam faina. Scoatem blatul1 din cuptor, asezam deasupra prunele, apoi intindem blatul 2. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute sau pana cand blatul de deasupra se rumeneste usor. Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca.Inainte de servire presaram deasupra zahar pudra si o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

pe 27.04 la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Silvoiţă (Magiun)