O prajitura simpla cu un blat care seamana cu cel de papanasi.
Reteta video o gasesti mai sus.
Aluat:
Umplutura:
Firimituri:
Branza de vaci se da prin sita,
Fructele se spala, se scot samburii si se taie felii mai groase. Se stropesc cu zeama de lamaie si se amesteca cu zaharul si scortisoara. Se lasa deoparte
Se incalzeste cuptorul si se tapeteaza tava cu hartie de copt.
Se amesteca intr-un castron faina cu praful de copt, sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat, in alt castron, se amesteca branza de vaci cu oul, uleiul si laptele. Se adauga amestecul de branza peste faina si se framanta cu mana pana se obtine o bila. Se mai presara din cand in cand putina faina, sa nu se lipeasca aluatul de maini.
Se intinde aluatul direct pe hartia de copt, apoi se transfera in tava. Se asaza deasupra feliile de prune, una langa alta, precum tiglele.
Se pregateste repede aluatul pentru firimituri, amestecand ingredientele cu mana. Se presara apoi peste fructe si se baga tava in cuptor, la 180 de grade, 25-30 de minute, pana se rumeneste putin.
O lasati sa se raceasca si apoi o taiati.