Desert prajitura cu rubarba

de Catalina L in Prajituri, 6 Aug 2017 | 2627 vizualizari

 

O prajitura /tarta delicioasa cu ricotta, aromata cu pudra de alune și decorata cu rubarbă caramelizata.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/prajitura-cu-rubarba.html

 

INGREDIENTE

  • 700 g de rubarbă
  • 100 g de zahar + 100 g de zahar
  • 200 g de faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 100 g unt moale
  • 3 oua
  • 200 g de branza ricotta
  • 60 g de pudra de alune
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu rubarba:

Incalziti cuptorul la 180° C.

Se curăță tijele, se spală bine sub un jet de apă, apoi se taie în bucăți de 10-12 cm. Am utilizat o forma lunga de tarta si le-am taiat in functie de dimensiunea formei - am obtinut in jur de 20 de bucati. Puneti bucatile de rubarba intr-o tava acoperita de hartie de copt.

Puneti deasupra 100 g de zahar si dati la cuptor timp de 15-20 minute. 

Lasati sa se raceasca si pregatiti prajitura intre timp.

Taiati restul de rubarba curatata, in bucatele mici.

Puneti-le intr-o tigaie cu 20 g de zahar si caramelizati-le timp de 5-8 minute la foc potrivit.

Lasati sa se raceasca.

Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati branza ricotta cu vanilia si zaharul. Adaugati treptat ouale si amestecati.

Puneti pudra de alune, untul moale si amestecati.

Incorporati faina amestecata cu praful de copt.

Adaugati bucatelele de rubarba racite.

Ungeti forma si varsati compozitia- am facut o tarta lunga si 2 tarte individuale rotunde.

Dati la cuptor la 180° C, timp de 35 minute.

Verificati coacerea cu un cutit, trebuie sa iasa aproape curat.

Scoateti prajitura si decorati-o cu batoanele de rubarba caramelizate. Dati la cuptor inca 10-15 minutes.

Scoateti din forma si lasati sa se raceasca pe un gril inainte de a o taia in portii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune