Desert prajitura cu visine si ciocolata

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Iun 2020 | 4552 vizualizari

 

Daca tot e sezonul lor am pus si de-o pufosenie cu visine la ceas de seara, chiar noapte de`a binelea.....:)))))))))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g zahar tos
  • 2 linguri ulei
  • praf de sare
  • zeama de lamaie
  • esenta de vanilie Madagascar de la Dr. Oetker
  • 300 g faina
  • visine- fix 80 de visine fara samburi
  • pepite de ciocolata
  • Pentru pudrat
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu visine si ciocolata:

  Prima data am scobit visinele si le-am lasat sa se scurga bine, apoi le-am tavalit prin faina, sa nu se lase la fund cand le pun in prajitura. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine,apoi am adaugat zaharul pudra si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am adaugat si zeama de lamaie si am mai mixat, 2 min. Galbenusurile cu zaharul tos , uleiul si esenta de vanilie le-am mixat pana si-au dublat volumul. Am adaugat in galbenusuri jumatate din faina si am omogenizat, apoi am incorporat jumatate din bezea, amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am incorporat si restul de faina si restul de bezea, am omogenizat bine amestecul, apoi l-am turnat in tava ( 36/24 cm ) tapetata cu hartie de copt. Visinele date prin faina le-am umplut cu pepite de ciocolata, apoi le-am asezat in tava , grupate cate 4 pe portie, am folosit fix 80 de visine, am calculat sa-mi iasa 20 de bucati de prajitura. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 35-40 min sau pana trece testul scobitorii. Mi-a iesit o prajitura pufoasa, inalta si visinele au stat la suprafata asa cum mi-am dorit. Am lasat prajitura sa se raceasca, apoi am portionat-o si am pudrat-o cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

27.06.2020, 19:50

Ai numarat visinele? )) Asta chiar nu as face, ca m-as plictisi )) Prajitura este minunataaaa!

Merisor 1

28.06.2020, 23:26

Ce frumos ai prezentat!
Deci, gând la gând Și eu am vrut să introduc ciocolata in vișine, dar n-am mai apucat și am facut fără ciocolată.

Rahela Velicu 1

15.10.2020, 16:32

Ce pufoasa este!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Goffre acrisoare