Desert prajitura cu zmeura

de Constelatialeu in Prajituri, 7 Iul 2018 | 10422 vizualizari

 

E fara introducere e doar cu zmeura.....

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1
  • 4 oua mari
  • 1 albus
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri migdale prajite si macinate
  • 2 linguri ulei
  • Blatul 2
  • 350 g albusuri
  • 250 g zahar
  • un praf de sare
  • 2 plicuri Creme Ole de ciocolata neagra si portocale Dr. Oetker
  • Crema 1
  • 250 ml frisca lichida Hulala
  • 250 g mascarpone
  • 150 g crema de ciocolata cu alune Creme Nougat
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 3 foi de gelatina ( cca 5 g )
  • Crema 2
  • 250 ml frisca lichida Hulala
  • 250 g mascarpone
  • 300 g zmeura
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 3 foi gelatina ( cca 5 g )
  • Decor
  • zmeura
  • drajeuri de ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu zmeura:

Blatul 1 : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile, 5 la numar, le-am mixat bine cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.

Separat am amestecat galbenusurile cu uleiul si apoi le-am incorporat in albusurile batute spuma tare, cu miscari lente de jos in sus. Am adaugat faina si migdalele macinate, amestecand de jos in sus. Am turnat compozitia in tava si am dat tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit.

Blatul 2 : Albusurile le-am mixat bine cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat continutul celor 2 plicuri de Creme Ole si am amestecat cu miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, am dat tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade C; este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit. 

Eu am lasat blaturile pana a doua zi cand am facut cremele si am asamblat prajitura.

Crema 1 :Am mixat frisca lichida pana am obtinut o frisca tare, am adaugat cutia de mascarpone si crema de ciocolata. Cele doua oua cu zaharul le-am pus pe baie de aburi si am amestecat continuu pana ce zaharul s-a topit.

Separat am hidratat foile de gelatina in apa rece. Am stors bine foile hidratate si apoi le-am adaugat in crema de oua dupa ce am tras  castronul de pe baie de aburi. Am omogenizat si apoi am turnatul totul peste frisca, mascarpone si crema de ciocolata, am mixat bine pana am obtinut o crema consistenta.

Crema 2 : Am mixat bine frisca lichida, apoi am adaugat mascarpone si zmeura.

Separat, pe baie de aburi, am pregatit ouale cu zaharul, gelatina am hidratat-o cu apa rece, am stors gelatina si am adaugata peste oua. Tot acest amestec l-am adaugat peste frisca, mascarpone si zmeura si am mixat bine.

Asamblare: Tava in care am copt blaturile am imbracat-o folie alimentara am asezat Blatul 1 si am intinss Crema 1, peste Crema 1 am pus Blatul 2, peste care am intins Crema 2. Am ornat cu zmeura si drajeuri de ciocolata si am dat tava la frigider pana a doua zi cand am portionat cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Ceausescu 1

23.02.2019, 12:15

Castiga bani cu sondaje online platite!
Pentru participarea la sondaje primeşti între 0.20€ si 2,5€ pentru un sondaj
Bonus la inregistrare 1,50 Euro
Inscrie-te aici, e gratuit si usor!
https://bit.ly/27Y30zS

KoralyaKovy 1

09.03.2019, 16:07

Foarte buna

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 11:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Desteapta