Am vrut sa incerc si eu aceasta prajitura dupa reteta ta, draga Rocsi!
A iesit foarte buna! Te pup!
Am amestecat zaharul cu zaharul vanilat, apa si uleiul.
Dupa ce s-a topit zaharul, am pus esenta de rom, praful de copt,curcuma si faina adaugata treptat pentru un aluat, nu foarte vartos.
Am taiat o bucata din aluat si am dat-o la congelator.
Am pus miezul de nuca la cuptor pentru cateva minute apoi l-am faramat cu sucitorul.
Am amestecat gemul cu miezul de nuca si coaja de lamaie rasa
Aluatul l-am intins pe hartia pregatita cu dimensiunea tavii de copt, am asezat-o in tava, am intins gemul, apoi am ras deasupra,aluatul scos din congelator.
Am dat tava la cuptor la foc mic, pana a inceput sa se rumeneasca usor.
Cand se raceste, se acopera cu folie si se lasa la fragezit pana a doua zi
Prajitura este si mai frageda, dupa doua zile, dar putem sa taiem si sa mancam imediat dupa ce se raceste
1
Tava sa fie cu dimensiunea 25/35cm
2
Cand aluatul capata consistenta, adaugam faina putin cate putin pana nu se mai lipeste de maini