Desert prajitura de primavara

de alilianaa in Prajituri, 22 Mai 2017 | 3945 vizualizari

 

M-am inspirat de la Dia: tort cu visine si crema de vanilie. Am schimbat cate ceva, la partea de ingrediente. Este foarte bun. Multumesc, draga mea, pentru inspiratie!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri faina
  • sare
  • coaja rasa de portocale
  •  300 g capsuni
  • Jeleu de capsuni:
  • 200 g capsuni
  • 150 ml apa
  • zahar (100 g)
  • 2 linguri amidon
  • Crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 2 1/2 linguri amidon
  • 90 g unt
  • 150 g zahar
  • sare
  • esenta de vanilie
  • Glazura de ciocolata:
  • 180 ml frisca lichida
  • 180 g ciocolata amaruie ( cu peste 55 % cacao)
  • Ornamente:
  • figurile ( flori si fluturi) de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de primavara:

Blatul: Ouale intregi se mixeaza pentru inceput, cu un praf de sare, pana capata volum. Apoi se adauga zaharul, lingura cu lingura, pana la 15 linguri. Dupa fiecare lingura, se mixeaza foarte bine. Partea aceasta dureaza 20-25 minute. Dupa ce zaharul a fost incorporat, se scot telurile mixerului si cu o paleta, de jos in sus, se amesteca usor, in timp ce este adaugata faina. Se adauga coaja de portocale.

Intr-o tava tapetata cu foaie de copt , se pun capsunile, peste care se adauga aluatul si se pune la cuptor pentru 25- 30 minute. Se face testul de coacere cu scobitoarea. Se mai lasa in cuptor cca. 10 min, cu usa intredeschisa. La final, se rastoarna blatul pe o tava. 

Jeleul de capsuni: capsunile se paseaza cu blenderul. Peste aceasta compozitie, se pune apa, zahar. Amidonul se desface in 2-3 linguri de apa si se pune peste capsuni. Compozitia se pune intr-o cratita pe foc, pentru 15  minute. Cand compozitia este gata, se da la rece. 

Crema de vanilie: intr-o cratita, se mixeaza galbenusurile cu zaharul si un praf de sare foarte bine. Amidonul se desface in lapte, iar laptele se adauga galbenusurilor. Se omogenizeaza si se pune pe foc. Se lasa la fiert si la final, se adauga untul si esenta de vanilie.

Glazura de ciocolata:  frisca se pune la incalzit. Se adauga ciocolata. Se amesteca pana la topirea ciocolatei, fara ca frisca sa fiarba. 

 Asamblare: peste blatul deja racit, se pune jeleul de capsuni, peste acesta se pune crema de vanilie si la final, ciocolata. Se orneaza cu figurine de zahar. 

 

TIPS-URI

1

zaharul este folosit, in functie de cat de dulce poate fi tolerata prajitura

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de primavara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu branza dulce