Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca

de oanapl in Prajituri, 26 Sep 2020 | 3816 vizualizari

 

Dacă tot e sezonul lor, al fructelor parfumate de toamnă, vă invit să încercați si voi această prăjitură delicioasă. Puteți pune orice fruct de sezon...sigur va ieși o bunătate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru budinca:
  • 320 ml lapte
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 4 linguri de zahăr tos
  • Pentru aluat:
  • 4 ouă medii
  • un praf de sare
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 gr făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 20 g cacao extra black
  • Alte ingrediente:
  • 5 prune
  • 4-5 pere
  • struguri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca:

Se pregătește mai întâi budinca din laptele, zahărul tos și plicul de budincă. Se lasă apoi la răcit.
Se spală fructele. Prunele și perele se taie în felii subțiri.
Se separă ouăle și se bat spumă albușurile cu praful de sare.
Se mixează gălbenușurile cu jumătate din zahărul măcinat. Restul de zahăr se adaugă peste albușuri și se mixează până când se obține o bezea lucioasă și fermă.
Se amestecă făina cu praful de copt și cacaoa. Se cerne amestecul peste gălbenușuri alternând cu bezeaua și se amestecă ușor cu o spatulă, de jos în sus.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se toarnă compoziția în ea.
Se adaugă, din loc în loc, budinca, folosind o lingură. 
Se adaugă deasupra fructele și se bagă tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru 40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Se lasă să se răcorească și se servește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de bezea si nuca caramelizata