Desert prajitura de vara

de dantes in Dulciuri, 10 Iul 2021 | 2508 vizualizari

 

O prajitura delicioasa numai buna in aceasta perioada

 

INGREDIENTE

  • Morcovi 200 g
  • Faina 250 g
  • oua 3 buc
  • zahar 300 g
  • praf de copt 1 pliculet
  • ulei de floarea soarelui 300 ml
  • Pentru crema
  • Mascarpone 400 g
  • Frisca lichida 200 ml
  • Zahar pudra vanilat 100 g
  • Afine proaspete 100 g
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de vara:

Se amesteca zaharul cu uleiul, apoi incorporam ouale unul cate unul si se adauga faina amestecata cu praful de copt si morcovii dati pe razatoarea mica.

Toata aceasta compozitie se toarna intr-o tava pentru tort tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 150 grade circa 39 de minute (se face testul cu scobitoarea)

Cand blatul este gata se lasa la racit si se taie in doua felii.

Pentru crema mixam mascarponele cu frisca si zaharul vanilat

Se pune o parte din crema pe mijlocul blatului se adauga boabele de afine,se pune deasupra cealalta jumatate de blat si se orneaza cu restul de crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de vara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]