Desert prajitura din albusuri, cu visine

de RODIMUR in Prajituri, 18 Apr 2018 | 7720 vizualizari

 

A venit vremea să valorific albușurile puse la păstrare, după ce am folosit, de Paști, atâtea gălbenușuri la: cozonaci, păscuțe și maioneze...Și am început cu o prăjitură cu vișine, în forma de guguluf, pentru că-mi place cum arată astfel. Este o prăjitură economică, ușor și rapid de făcut, aspectuoasă și foarte bună, grație vișinelor conservate perfect.

 

INGREDIENTE

  • 8 albușuri
  • 200 grame de zahăr tos fin
  • 1 plic de vanilie
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 200 grame de făină albă
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 ml esență de lămâie
  • vișine (conservate cu aspirină)
  • 1 lingură de zahăr pudră (pentru decor)
  • unt, pentru uns forma de copt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura din albusuri, cu visine:

Albușurile se scot din congelator cu 2-3 ore înainte de preparare, pentru a se dezgheța complet.

Se scot vișinele conservate cu aspirină pentru iarnă și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă lichidul format.

Când albușurile s-au dezghețat complet, se mixează bine cu zahărul tos fin, adăugat puțin câte puțin și cu vanilia. Se adaugă în ploaie făina, amestecată în prealabil cu praful de copt și când compoziția este bine legată, se adaugă esența de lămâie și apoi uleiul.

Se unge cu unt forma de copt și se toarnă o jumătate din compoziție în ea. Se nivelează și se pun vișinele scurse de lichid, după care se adaugă restul de compoziție.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu și după 7-8 minute se scoate și se mai pun deasupra vișine.

Se dă tava din nou la cuptor, până ce se rumenește prăjitura.

Când prăjitura s-a rumenit frumos, se scoate tava și se lasă la răcorit, Când prăjitura s-a răcorit, se scoate din formă, se pudrează cu zahăr farin și se porționează.

TIPS-URI

1

Scoateți albușurile din congelator cu 2-3 ore înainte de preparare, ca să se poată dezgheța complet.

2

Vișinele trebuie scurse de lichidul format.

3

Amestecați praful de copt cu făina, înainte de a le adăuga în compoziție.

4

Puneți al doilea rând de vișine, abia după ce prăjitura a început să crească în volum, ca să rămână la suprafață și să-i dea un aspect frumos.

5

Nu scoateți prăjitura din forma de copt, decât după ce s-a răcorit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura din albusuri, cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RODIMUR 1

20.04.2018, 11:20

Mulțumesc frumos, Miki! Îmi plac prăjiturile cu vișine...

elucubratiiculinare 1

22.04.2018, 08:35

e cazul sau fac si eu la fel cu albusurile

RODIMUR 1

22.04.2018, 09:07

Da, Mihaela! Așa m-a învățat și pe mine Rocsi și iată că e o idee foarte bună...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

ULTIMELE COMENTARII

bobtilt

Търсите вълнуващо казино изживяване? Посетете https://onlinecasinobg.net/ – вашият пътеводител в света на онлайн хазарта в България за 2025! Сайтът предлага задълбочени ревюта, сравнения на бонуси и полезни съвети за избор на най-добрите платформи. От слотове като Starburst и Gonzo’s Quest до игри на живо като Lightning Roulette, ще намерите всичко за безопасна и печеливша игра. С информация за плащания чрез PayPal, Skrill, Neteller или криптовалути, както и за прогресивни джакпоти като Mega Moolah, този ресурс е задължителен за всеки играч!

Cozonac cu nuca si cacao

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni