Desert prajitura din piscoturi cu spuma de ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 17 Feb 2013 | 28820 vizualizari

 

Simplu, rapid si delicios !

 

INGREDIENTE

  • 400 g piscoturi
  • 400-450 ml cafea concentrata
  • esenta de rom

Crema:

  • 250 g ciocolata
  • 4 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 100 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 zahar vanilat
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina+50 ml apa rece
  • cacao/nesquik pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura din piscoturi cu spuma de ciocolata:

Pentru crema topim ciocolata cu 50 ml frisca pe baie de aburi. Luam de pe foc si adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul vanilat.

Hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 minute. O topim pe baie de aburi/mircounde(atentie sa nu fiarba!) si o adaugam peste ciocolata amestecand continuu pana se omogenizeaza, apoi adaugam mascarponele.

Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. O adaugam peste ciocolata amestecand usor de jos in sus pana se incorporeaza. Adaugam si restul de frisca batuta tare (200 ml) si dam crema la rece pentru 30 de minute.

Asamblare: Un rand de piscoturi inmuiate in cafea, unul de crema si tot asa pana terminam.

Pudram prajitura cu cacao si dam la rece pana la momentul servirii (minim 3-4 ore).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura din piscoturi cu spuma de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi, mascarpone si mure