Desert prajitura "durere"

de stelianaioana in Prajituri, 28 Iul 2009 | 85293 vizualizari

 

Este foarte buna, pacat ca nu am o poza sa o si vedeti.

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 8 albusuri
  • 16 linguri zahar
  • 250 grame nuca macinata
  • 3 linguri faina

Crema:

  • 8 galbenusuri
  • 16 linguri zahar
  • 2-3 linguri lapte
  • 2-3 linguri faina
  • 250 grame unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "durere":

Foi: se bat spuma albusurile cu 16 linguri zahar, dupa care se adauga nuca macinata, apoi faina. Se formeaza un aluat subtire ca de blat, se imparte in 4 portii. In tava se pune foaie pentru copt si se pune o portie din aluat. Pe rand, in felul acesta, se coc foile. Cand se scot foile de la cuptor trebuie dezlipite repede din tava ca sa nu se prinda hartia de ele.

Crema: 8 galbenusuri cu 16 linguri zahar se pun pe foc, la bain marin. Se tin pana se topeste zaharul, dupa care se adauga 2-3 linguri de lapte si faina. Se mai tine dupa aceea cam 10 minute pe aburi, amestecand cu un tel. Se i-a de pe foc si se raceste. Dupa ce s-a racit se adauga treptat 250 grame de unt moale.

Se ia cate o foaie si se umple cu crema, alternand foile si crema pana se termina. Pe deasupra se poate pune foarte putina crema si nuca macinata sau chiar taiata marunt si prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "durere"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

04.09.2013, 23:17

Nu stiu de ce...dar eu i-as spune..PLACERE

Bya Ralu 1

04.09.2013, 23:17

de ce se numeste "durere"?

dantes 1

05.09.2013, 07:10

Durere? nu cred

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]