Desert prajitura fara zahar cu visine si nuca

de Rahela Velicu in Prajituri, 22 Ian 2018 | 4039 vizualizari

 

O prajitura fara zahar speciala pentru cei ce tin regim sau sufera de diabet. Inventie proprie :) 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de gelatina
  • 200 g ciocolata amaruie fara zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca neindulcita
  • nuca
  • 300 g visine
  • 5 linguri de lapte
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura fara zahar cu visine si nuca:

Pregatim intai blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat galbenusurile, iar apoi faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam 200 g nuca tocata grossier.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C pentru 20-25 de min.

Mixam smantana pentru frisca ( eu am folosit una de la Penny).

Ciocolata o topim pe baie de aburi cu laptele. Cand este topita toata ciocolata, o lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi punem jumatate din ea peste smantana mixata si mai mixam in continuare pana cand este incorporata bine.

Hidratam gelatina 5 min in 50 ml apa, apoi o topim pe baie de aburi si o adaugam peste crema de ciocolata si amestecam bine.

Nivelam crema de ciocolata peste blatul racit, adaugam visinele taiate in 3-4 ( eu am avut congelate), adaugam si nuci taiate mai mari, iar  deasupra lor facem un grilaj din ciocolata topita care ne-a ramas nepusa la crema.

TIPS-URI

1

Nuca o pueti coace inainte de a o pune in compozitia de blat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura fara zahar cu visine si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]