Desert prajitura Felie de lamaie

de lili in Prajituri, 28 Feb 2018 | 4990 vizualizari

 

Este o prajitura pe care am vazut-o la Elena B. si mi-a facut cu ochiul. Este foarte gustoasa si buna.Multumesc Elena.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foaie galbena :
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 100 g faina
  • 1/2 plic praf de copt

Se fac 2 foi galbene - deci o sa repetam cantitatile si pentru cea de-a doua foaie.

Pentru foaia maro :

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 60 g faina
  • 40 g cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru crema :

  • 600 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 budinci de vanilie
  • 180 g unt (82% grasime)
  • 200 ml frisca lichida
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Felie de lamaie:

Blaturile galbene le-am facut astfel:  am mixat ouale intregi impreuna cu zaharul pana cand si-au dublat volumul; am adaugat uleiul in fir subtire; am pus zeama de lamaie si la final am adaugat faina impreuna cu praful de copt. Am incorporat faina si am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.  

Am copt blatul 10 minute in cuptorul preincalzit, la aproximativ 180 grade C. Cand a fost coapta, am pus-o sa se raceasca pe un gratar metalic si am indepartat hartia de copt. Tehnic de lucru e aceeasi si la blatul maro.
 Pentru crema am pus la fiert 500 ml lapte. Diferenta de 100 ml am folosit-o ca sa amestec praful de budinca si zahar. Cand budinca a fost fiarta, am pus-o sa se raceasca. Cand a fost rece, am adaugat untul (la temperatura camerei), zeama de lamaie si coaja de lamaie. 
Am omogenizat si apoi am adaugat  frisca lichida (nebatuta). Am mixat pana cand am obtinut o crema fina si pufoasa. Apoi a urmat montatul prajiturii: blat galben, crema, blat maro, crema si iar blat galben.  Eu am pus deasupra un strat subtire de crema si am ornat-o cu bombonele mozaic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Felie de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rigo Iancsi