Reteta am preluat-o de la Laura, foarte buna a iesit prajitura!
Eu am folosit mascarpone in loc de ricotta (asa cum a folosit Laura) si nesquik in loc de cacao.
Un singur lucru poarte as schimba data viitoare: as injumatati cantitatea de sirop (dar asta deoarece noua nu ne plac prajiturile foarte insiropate )
Pentru blat :
Pentru sirop :
Pentru glazura :
Pentru crema de branza :
Pentru decor :
Incepem prin a pregati blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor.
Separat amestecam pesmetul cu nesquik si punem acest amestec in bol. Amestecam usor cu o spatula de jos in sus.
Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul incins in prealabil la 160 grade (cuptor electric) sau 180 grade (cuptor pe gaz) pentru 30-40 minute.
Cand blatul este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se racoreasca.
Intre timp pregatim siropul. Punem laptele impreuna cu ciocolata la foc mic si amestecam continuu pana ce ciocolata s-a topit.
Inchidem focul si lasam sa se racoreasca pana vom insiropa blatul. In momentul cand vom insiropa blatul, turnam peste amestecul de ciocolata apa fierbinte.
Pregatim apoi crema de branza. Punem frisca lichida intr-un bol si mixam la viteza maxima pana ce se intareste. Adaugam zaharul pudra si mascarpone si mixam in continuare. Tinem crema la frigider pana in momentul folosirii.
Cand blatul s-a racit il intepam din loc in loc cu o scobitoare. Turnam apoi toata cantitatea de sirop si lasam astfel in jur de 30 minute.
Pregatim glazura. Punem apa cu zaharul la fiert pentru aproximativ 20 minute dupa care adaugam ciocolata maruntita si amestecam totul foarte bine.
Blatul il taiem in patrate si turnam glazura cu ajutorul unei linguri pe fiecare prajitura in parte. Lasam sa se raceasca.
Ornam cu crema de branza si ornamente de ciocolata.
Pastram prajitura la frigider pana in momentul servirii. A doua zi este chiar mai buna!
POFTA BUNA!