Desert prajitura Maria-Elena

de burdulea56 in Prajituri, 30 Iun 2010 | 187867 vizualizari

 

Aceasta prajitura este preferata mea, o pregatesc in tava mare de la aragaz, cu dimensiunea 28x40 cm. Imi place atunci cand scriu o reteta sa fac cunoscuta si dimensiunea tavii, am deprins acest obicei de la profesoara mea de indeletniciri practice, care ne-a invatat primele notiuni legate de gatit.

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 6 galbenusuri
  • o jumatate praf de copt
  • 6 linguri de faina
  • Blatul 2:
  • alte 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 250 grame nuca macinata
  • o jumatate praf de copt
  • 2 linguri de faina
  • Crema:
  • 6 galbenusuri (ramase de la blatul 2)
  • 250 grame zahar pudra
  • 2 sau 3 vanilii
  • 2 linguri de faina
  • 250 ml lapte
  • 2 pachete de unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Maria-Elena:

Blatul 1: Cele 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, se pun apoi cele 6 galbenusuri, o jumatate pliculet praf de copt si 6 linguri de faina. Se omogenizeaza compozitia si se coace blatul in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit. Se face testul scobitorii. Se lasa apoi la racit

Blatul 2:  Alte 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar, se adauga apoi 250 grame nuca macinata, o jumatate pliculet praf de copt si 2 linguri de faina. Se omogenizeaza compozitia si se coace blatul in aceeasi tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit. Cand s-a rumenit usor se scoate si se lasa la racit.

Crema:  Cele 6 galbenusuri ramase de la blatul 2 se freaca cu 250 grame zahar pudra, 2 sau 3 vanilii, 2 linguri de faina si 250 ml lapte, apoi se fierbe crema de preferat pe abur (dar se poate si la foc mic intr-un vas bun de care nu se lipeste ) pana se ingroasa bine. Lasam crema sa se raceasca, apoi cele 2 pachete de unt se freaca bine (sa iasa apa, daca contine) apoi se amesteca cu compozitia de mai sus, racita. Crema obtinuta se imparte in 2 parti. Intr-una punem 2 linguri de cacao si se pune intre cele doua foi de blat, iar crema galbena se pune deasupra si se razuieste ciocolata peste ea.

Prajitura se asambleaza astfel: blat galben uns cu crema cu cacao peste care asezam blatul cu nuca pe care il ungem cu crema galbena, iar deasupra razuim ciocolata.

Se lasa la frigider cateva ore, apoi se poate portiona.



 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Maria-Elena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

laura_n 1

22.10.2013, 14:00

julyalina, poti folosi jumatate de plic sau un plic. nu se intampla nimic daca pui un plic intreg de obicei, un pliculet intreg se foloseste pentru aproximativ 500 gr faina, asa ca la cata faina este necesara la blaturi, e refera la jumatate de plic.
Plus ca un plic intreg are aproximativ 2 lingurite de praf

Zorina 1

15.05.2014, 21:21

Cum vine 2 sau 3 vanilii? Este plicuri sau lingurite?

Rahela Velicu 1

03.11.2021, 17:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura austriaca cu caise