Desert prajitura pufoasa cu caise, coacaze si nuca

de Constelatialeu in Prajituri, 16 Aug 2020 | 5087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua ( cica de la gaini nestresate, poate doar stresate de un cocos nebun din dragoste)
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • un praf de sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • caise, coacaze rosii si nuca prajita
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura pufoasa cu caise, coacaze si nuca:

Mai intai am pregatit toate ingredientele sa le am la indemana. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu zaharul vanilat si uleiul le-am mixat bine, albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat galbenusurile in bezea, amestecand cu miscari lente de jos in sus, la final am incorporat faina cernuta, amestecand tot cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava cu hartie de copt ( 24 /36 cm ) si am turnat compozitia in tava, deasupra am pus caisele taiate in bucati mai mici, coacazele rosii si nuca prajita si taiata grosier. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand incepe sa se rumeneasca frumos si trece testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine apoi am portionat-o. Lins-prelins cu gura-n jos, simplu, pufos si delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa cu caise, coacaze si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise (Reteta Video)