Desert prajitura rapida

de liana_geicu in Prajituri, 16 Noi 2009 | 96267 vizualizari

 

O prajiturica rapida, cu ce am gasit prin casa...

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan de gem de caise (400 g)
  • 400 g biscuiti populari
  • Crema de vanilie:
  • 300 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 3-4 linguri de faina 
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 1 pachet de unt
  • 1 plic zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rapida:

Se fierb la bain-marie laptele cu zaharul si faina. Cand s-a ingrosat, se adauga zeama de la o lamaie, untul, zaharul.

Se face un sirop din 10 linguri zahar, 500 ml apa, esenta de rom. Se fierbe, se lasa putin la racit apoi se scufunda biscuitii in el.

Biscuitii se asaza pe un platou dreptunghiular apoi se intinde gemul, se pune un alt strat de biscuiti insiropati si apoi crema de vanilie si ultimul strat de biscuiti.

Crema de vanilie este de la o prajitura facuta de Bunica.

 

TIPS-URI

1

Prajitura se taie a doua zi, cand biscuitii se inmoaie de la crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rapida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Pushaa 1

15.01.2014, 13:04

Bucate_vesele_si_triste 1

16.01.2014, 21:17

ingredient zahăr totalizează 300g+zahăr+10linguri x 25g=300g+250g+zahăr=550g +zahăr de zahăr..io cam ast-am priceput la capitolul zahăr, dar cred că reţeta de faţă c`est pour les connaiseurs, nu pentru ageamii ca mine! Aşa-i bre?..da' de bună, o fi bună pentru cine n-o ia ad literam şi face cum ştie că se face!

Rahela Velicu 1

05.11.2018, 22:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]