Desert prajitura rasturnata cu banane

de cristina1985 in Prajituri, 6 Noi 2017 | 3824 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g zahar brun
  • 60 g unt
  • 50 ml apa
  • 4 banane mari
  • Blat:
  • 3 oua
  • 30 g cacao
  • 150 g zahar
  • 100 g iaurt
  • 120 g unt
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lg-ta scortisoara
  • 1/2 lg-ta esenta vanilie
  • 200g faina
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu banane:

Intr-o oala se amesteca zaharul brun si apa. Se fierb pana incepe sa se caramelizeze zaharul si incepe sa faca spume. Se inchide ochiul si se adauga untul.

Se pune hartie de copt intr-o tava, cu diametru de 27 cm si se toarna caramelul. Se lasa la racit.

Blatul: Se amesteca zaharul cu ouale intregi (cu telul), adaugand pe rand iaurtul si untul cubulete. Separat, se amesteca faina cu cacao, praf de copt, scortisoara si se pun peste amestecul de oua.

Se taie bananele in jumatati (pe lungime) si se asaza peste caramel. Se pune aluatul cu lingura din loc in loc, apoi intindeti.

Se introduce in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pentru 45-50 minute (eu am tinut 55 minute). Verificati cu scobitoarea dupa 45 minute. Se lasa la racit cam 1 ora (in acest timp trebuie sa se intareasca caramelul), se pune o farfurie deasupra si se intoarce repede. Ridicam hartia de copt si se mai lasa 20 minute pentru a absorbi tot caramelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu alune si caramel