Desert prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chilli la slow cooker Crock-Pot

de simona72 in Slow Cooker, 5 Oct 2018 | 3772 vizualizari

 

Am mai facut si alta data prajituri la aparatul minune. Una este o negresa de post, iar cealalta este o prajitura magica sau desteapta. Cu cea din urma m-am prezentat la intalnire de la Paltinis. A fost atat de buna incat s-a terminat foarte repede. Pentru ca toamna asta este una bogata, cu fructe din abundenta, iar proviziile sunt deja facute, am hatarat sa incerc o prajitura rasturnata la sloow cooker-ul meu. Am folosit zmeura(eu am avut congelata de 2-3 saptamani) si culmea in plina toamna am gasit capsuni proaspete in piata. Nu, nu sunt din Grecia sau alta tara cu clima mai calda. Sunt de la taranii nostrii, iar pentru ca vremea a ajutat mult agricultura anul asta, au avut parte de o cultura noua, de toamna, de capsuni.

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura:
  • 700-800 gr zmeura
  • 300 linguri zahar brut
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 2-3 ciupituri fulgi de chili
  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri zahar brut
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic vanilie Finesse dr Oetker
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chilli la slow cooker Crock-Pot:

Am lasat zmeura sa se dezghete peste noapte in frigider. Siropul lasat de zmeura l-am amestecat cu amidonul si zaharul brut. Am amestecat bine cu un tel sa se desfaca amidonul si l-am adaugat peste zmeura. Am pus chili si am amestecat usor cu o lingura, sa nu se zdrobeasca zmeura.

Vasul crock pot-ului il captusim cu hartie de copt. Punem o lingura cu zahar brut pe fund si incercam sa-l caramelizam putin. Ori puneti vasul in cuptor, ori caramelizati zaharul usor cu o torta. Eu am folosit a doua varianta. Deasupra se pune zmeura, iar peste eu am pus si cateva capsuni proaspete.

Pentru aluat: ouale intregi se pun intr-un castron. Se adauga praful de sare si zaharul. Se mixeaza pana cresc in volum si devin ca o crema. Se adauga uleiul treptat, in timp ce mixam. Se adauga laptele mixand la viteza ff redusa. Faina se amesteca cu praful de copt, dupa care se adauga la aluat. Se mixeaza la viteza mica sau se foloseste telul. Se adauga vanilia si se mai amesteca pentru ultima oara in aluat. Inainte sa pun aluatul peste fructe, am adaugat 2 pumni de cereale din cacao (bilute). Este optional, nu e necesar. Dupa ce am turnat aluatul, am vazut ca s-au ridicat la suprafata.

Se pune capac peste vas si se seteaza 2,5 ore pe modul High. Cand timpul a expirat, se scoate din priza, se lasa sa se raceasca putin, se pune platou peste prajitura si se rastoarna. Se lasa sa se raceasca complet, se decoreaza dupa preferinte, se portioneaza si se serveste.

TIPS-URI

1

fulgii de chili dau o nota usor picanta, daca totusi va e teama sa-i puneti =, renuntati la ei

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chilli la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]