Desert prajitura Rocky

de -Licurici- in Prajituri, 11 Apr 2017 | 6081 vizualizari

 

Reteta e luata de pe site-ul Oanei Durican.

 

INGREDIENTE

  •  Pentru blat:
    • 150 g unt
    • 2 linguri de cacao
    • 200 g zahar
    • 4 oua
    • 250 g faina
    • 1 praf de sare
    • 1 pliculet zahar vanilinat
    • esenta de vanilie
    • 1 pliculet praf de copt
    • 200 ml apa
  • Pentru crema:
    • 200 g unt
    • 100 g ciocolata cu 55%cacao
    • 3 linguri de zahar
    • 50 ml lapte
    • esenta de rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Rocky:

Pentru blat, in 200 ml de apa se topesc untul, cacaua si zaharul, pe foc mic.

 Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit.

Cand s-a racit, in compozitie se adauga ouale, pe rand, amestecand energic, apoi se adauga faina amestecata cu praf de copt.

Toata compozitia se pune intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, pentru 30-35 min.

Cand este gata, se lasa la racit cu usa cuptorului deschisa.

Pentru crema, se topesc la foc mic 50 g unt cu zaharul, laptele si ciocolata. Se lasa la racit.

Intre timp, se mixeaza restul de unt, pana se face spuma, apoi se adauga compozitia cu ciocolata racita, putin cate putin.

Crema se intinde peste blat si se da la frigider cateva ore.

Se portioneaza cand este rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Rocky" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]